Vždycky mě to blíže táhlo k vědě. Měla jsem ráda odborné knihy a taky jsem ráda četla různé věci, které byly velmi zajímavý. A byla to hlavně historie módy. Ano, existuje taky historie módy. Vždycky mě to hodně zajímalo. Proto jsem taky měla velmi ráda staré filmy anebo pohádky, které se odehrávaly třeba v minulém nebo předminulém století. A je to opravdu pro mě fascinující. A já abych se přiznala, tak se mi to takové to starodávné oblečení moc líbí. A klidně bych ho nosila i nyní. Víte, dávné oblečení, to byla věda! Umět to krásně a kvalitně udělat, byla asi fuška. 

I medicína je věda.

A jenomže dnes je módní doba úplně jiná. Nikdo nevidí, třeba jak to mohlo být třeba i pohodlné. Takže se věnuji vědě, která se zajímá o historické oblečení. Nicméně taky se mi líbí staré filmy kvůli tomu, že je tam úplně úžasná atmosféra. Opravdu bych si přála tam někdy být. Jenomže to už samozřejmě nejde. Takže všechno dávám všanc vědě, protože věda nám pomáhá všechno zjišťovat a poukazovat na fakta. Taky si pamatuji, jak jsem byla jednou ve vědeckém muzeu.

Líbí se mi historie staré módy.

A to nebyly oděvy, ale technika. A musím říct, že i tohle bylo velice zajímavé a mě se tam moc líbilo. Dokonce mě vědecké muzeum zaujalo natolik, že jsem tam už byla čtyřikrát. Nyní mám syna, který už povyrostl, tak ho tam vezmu s sebou příště taky. Chci, aby se syn taky věnoval nějaký vědě. A je mi jedno čemu, ale aby se zajímal alespoň o něco. Protože pokud děti nejeví o nic zájem, je to podle mého názoru hodně špatné. Protože pokud se dítě ničemu nevěnuje, tak pak může hodně zlobit, a to nám rodičům se absolutně tedy vůbec nelíbí. Znám pár příkladů se děti věnovaly počítačovým hrám, kde se střílelo a nebylo to moc vhodné pro děti. To se ani mě nelíbí. Raději bych děti nenásilně vedla k vědě nebo k nějaké pohybové aktivitě. To se jim v budoucnu hodit.