Vzpomínám si na svou první autohavárii. Opravdu to bylo hrozné a bála jsem se. A bylo to ale taky z toho důvodu, že jsem řídila opravdu hodně unavená a naštěstí ale alkohol v tom nehrál žádnou roli. Opravdu si dávám záležet na tom, že bych někdy neřídila pod vlivem alkoholu anebo nějaká opravdu hodně naštvaná. Jenomže v tu dobu, kdy jsem odjížděla od přítele jsem byla opravdu hodně unavená. Sice možná trošku naštvaná, že jsme se s přítelem toho dne pohádali, ale myslela jsem si, že to naštvání a mrzutost už docela uplynulo pryč. Bohužel se tak ale nestalo a musím říct, že mě to opravdu hodně mrzí, že jsem vůbec do toho auta sedla. 

Unavená už něřídím.

Říkala jsem si, že přece žádný zákaz na to není, aby člověk řídil unavený nebo mírně naštvaný. Sice mám takovou zkušenost, že když člověk sedí za volantem a je opravdu hodně naštvaný, tak taky může se snižovat jeho pozornost na silnici a může taky někam narazit anebo se vybourat. A to by byla smůla. Jenomže já jsem zase nebyla tak hodně naštvaná. Jenom se mi chtělo opravdu hodně spát.

Nehodu už nechci.

A vy už asi není tušíte, co se mi v automobilu stalo. Ano, v automobilu jsem dostala mikrospánek. Naštěstí se mi tedy nic hrozného nestalo, akorát jsem autem sjela do příkopu, hodně jsem se lekla, byla jsem v šoku. Samozřejmě, že ke mně a k nehodě přijela Policie a všechno zdokumentovali. A opravdu se přišlo na to, že jsem měla mikrospánek. Vážně hodně mě to mrzelo a já jsem se potom pánům policistům omlouvala, že jsem takhle bezohledně celá unavená a mírně naštvaná sedla za automobil, protože příště už bych to rozhodně neudělala. I vám nedoporučuji sedat za volant, pokud jste naštvaní, vytočení anebo hodně unavení. Opravdu by bylo pro všechny nejlepší, abyste unavení raději zalehli do postele a ne si sednout za volant a doufat a věřit, že dojedete do cíle v pořádku.